Kevytyrittäjyyden aloitus & alennuskoodeja!

19.02.2020

Miksi kevytyrittäjyys eikä toiminimeä? Oliko vaikeaa? Mitä maksaa?


Kun päätin aloittaa palveluideni tarjoamisen, oli tietysti mietittävä, miten se olisi järkevintä toteuttaa. Käytännössä vaihtoehtoja oli kaksi; toiminimi tai kevytyrittäjyys. 

Toiminimi oikeuttaa erinäisiin verovähennyksiin, mutta kaikki paperityöt pitää tehdä itse. Minulla on palkkatyö ja tämä on lisätuloa, joten toiminimi olisi vaatinut hyötyihinsä nähden liikaa vaivaa.

Laskun lähettäminen jonkin kevytyrittäjän laskutuspalvelun, kuten Ukko.fi:n, kautta tuntui helpommalta. He huolehtivat pakollisten maksujen tilityksestä ja maksavat saadun tulon palkkana tililleni. Pieni palvelumaksu (5 % + alv) on tosiaan pieni hinta siitä, että ainakin omasta mielestäni vaikeimman työn saa ulkoistettua ja voi olla varma siitä, ettei mikään oleellinen unohdu. Huomioitavaa on, että tämä pätee vain palveluiden myyntiin. Jos olet perustamassa tavaramyyntiin keskittynyttä firmaa, sinulla on oltava vähintään toiminimi.

Palvelua voi käyttää aina silloin, kun laskutusta tulee. Se ei edellytä mitään minimilaskutusta / kk ja voit laskuttaa minkä tahansa summan. Huomiona sanoisin, että mikäli teet palkkatyön ohessa laskutettavia keikkoja, ole tarkkana siitä, ettei verokorttisi vuosituloraja ylity! Siitä olet itse vastuussa, aivan kuten palkkatyössäkin!

Sitten se alekoodi! Kun rekisteröidyt tämän linkin kautta Ukko.fi:n käyttäjäksi ja laskutat yhteensä 300,00 € alv 0 %, saat 50,00 €:n bonuksen tilillesi! Voit nostaa bonuksen heti.

Kotisivut ja markkinointi


Seuraava etappi oli kotisivujen luonti. Toimivat kotisivut ovat yrityksen tärkein markkinointiväline. Päädyin Webnoden sivuille ja tein profiilin. Sain valtavasti erilaisia pohjavaihtoehtoja, joista oli lopulta todella helppoa valita tämä. Sivuja on vaivatonta ja nopeaa muokata sekä päivittää. Palvelu tarjosi domainin vuodeksi maksutta, mutta sivujen ylläpito maksaa vuodessa noin 60,00 €. Tämä oli ensimmäinen kulu, joka päätöksenteon jälkeen tuli maksettavakseni.

Jos olet kiinnostunut kotisivujen teosta, mutta sisällöntuotto tuo haasteita, autan mielelläni! Pystyn myös päivittämään Webnoden pohjalla tehtyjä sivuja, joten älä epäröi ottaa yhteyttä. 

Käyntikortit ja flyerit tilasin Vistaprintiltä. Heillä on hyvä ja selkeä suunnitteluohjelma, jossa on satoja erilaisia käyntikorttipohjia. Tämän linkin kautta tehdyistä yli  40,00 € tilauksista saat 20 € alennuksen! Tarjolla on yllä mainittujen paperituotteiden lisäksi vaikka mitä muuta. Jostain syystä mieheni ei suostunut käyttämään firmani logolla varustettua lippistä, joten se jäi tilaamatta.

Yhteenvetona sanoisin, että yllätyin aloittamisen helppoudesta. Ei byrokratiaa, ei teknisiä ongelmia, ei mainittavaa taloudellista riskiä. Työtä voin tehdä missä vaan, kunhan käytössäni on tietokone ja nettiyhteys. Kannustan kokeilemaan!

Huom! Kyseessä ei ole kaupallinen yhteistyö, vaan vilpitön suositus hyvistä palveluntarjoajista!